August 24, 2008

ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး

မ်ားေသာအားျဖင့္ comment ေတြကုိ က်မ တတ္ႏုိင္သေလာက္ ျပန္ေျဖေပးေလ့ ရွိပါတယ္။ ဒီ Blog မွာက Cbox လည္းမရွိတဲ့အတြက္ ကုိယ့္ရဲ႕ Blog ကုိ လာလည္သူေတြနဲ႔ ရင္းႏွီးခြင့္ရတာ comment ေတြေၾကာင့္ပါ။ တခါတေလ အလုပ္အရမ္းရႈတ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မ်ိဳးဆုိရင္ေတာ့ ျပန္မေျဖျဖစ္ပါဘူး။ အဲဒါဆုိရင္ စာလာဖတ္သူေတြအေနနဲ႔ ေမးထားတာလည္း မေျဖဘူးလုိ႔ ထင္ၾကမွာပဲ။ အရင္တုန္းကဆုိ က်မ Blog မွာ Recent Comment ဆုိတာ မထည့္ထားမိေတာ့ ပုိ႔စ္အေဟာင္းေတြကုိ comment ေပးခဲ့ရင္ က်မ မသိပါဘူး။ အေတာ္ေလး ေနာက္က်ျပီးမွ comment ေပးသြားပါလား ဆုိျပီး သိလိုက္ရတာမ်ိဳးပါ။ အခုတေလာေတာ့ စာလာဖတ္သူေတြရဲ႕ comment ေလးေတြကတဆင့္ ေနာက္ထပ္ ပုိ႔စ္အသစ္ေတြကုိ ထပ္ျပီး ေရးလုိ႔ရေနေတာ့ Blog မွာ ဘာေရးရင္ ေကာင္းမလဲဆုိတာ သိပ္စဥ္းစားမေနေတာ့ပါဘူး။ အဲဒါေၾကာင့္ အရင္ပုိ႔စ္ေတြမွာေရာ၊ ပုိ႔စ္အေဟာင္းမွာပါ ေမးထားတဲ့ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္းေလး တင္ေပးပါ့မယ္။ (မထူးပါဘူး ဆားခ်က္တယ္လုိ႔ပဲ ၀န္ခံလိုက္ပါေတာ့မယ္.. :D)


*****


က်မက မုန္႔ဟင္းခါးဆုိ အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ၂ ရက္ ၃ ရက္ ဆက္တုိက္ စားဆုိလည္း စားႏုိင္တယ္။ အဲဒါ အေဖတူတယ္လုိ႔ေျပာလုိ႔ရတယ္။ ဘာလုိ႔လည္းဆုိေတာ့ က်မအေဖလည္း မုန္႔ဟင္းခါး အရမ္းၾကိဳက္တာကုိး။ မုန္႔ဟင္းခါးစားလုိ႔ အေဖနဲ႔ က်မ မတူတာ တခုပဲရွိတယ္။ အေဖက နံနံပင္ပါရင္ မစားဘူး။ က်မက နံနံပင္ပါမွစားတယ္။ ဒါေပမယ့္ အေဖက တရုတ္နံနံပင္ေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။ က်မက လုံး၀ အနံ႔ခံလုိ႔မရဘူး။ သားအဖ ၂ ေယာက္ စကားႏုိင္လုျပီဆုိရင္ “ပါပါး တရုတ္ နံနံပင္ကလည္း နံလိုက္တာ။ သမီးေတာ့ အနံ႔ခံလုိ႔ မရဘူး”လုိ႔ေျပာလိုက္ရင္ အေဖကလည္း “ဟင္.. နင့္ရဲ႕ ဗမာနံနံပင္လည္း ငါ အနံ႔မခံႏုိင္ဘူး နံတယ္”ဆုိျပီး စကားကပ္ေျပာတာ သတိရမိေသးေတာ့တယ္။ က်မ ရန္ကုန္မွာ အလုပ္လုပ္တဲ့အခ်ိန္ကေတာ့ ရုံးအတူသြားမယ့္ သူငယ္ခ်င္းအိမ္ကုိ မနက္တုိင္း အေဖက လိုက္ပုိ႔ေပးပါတယ္။ အဲဒီလုိ လိုက္ပုိ႔ေပးရင္ လမ္းမွာ ေတြ႕သမွ် မုန္႔ဟင္းခါးဆုိင္ေတြကုိမွတ္ထားျပီး တေန႔ တစ္ဆုိင္ စမ္းျပီး စားၾကည့္ပါတယ္။ အေမကေတာ့ က်မတုိ႔ သားအဖကုိ “သူတုိ႔မုိ႔ မမုန္းတဲ့အတုိင္းပဲ ေန႕တုိင္း မုန္႔ဟင္းခါး စားႏုိင္တယ္”ဆုိျပီး ေကာင္းခ်ီးေပးတယ္။ အေမေျပာလည္း ေျပာခ်င္စရာပါ။ ပိတ္ရက္ဆုိရင္လည္း ပိတ္ရက္မုိ႔ အိမ္နားက ဆုိင္မွာ ၀ယ္စားတယ္။ ရုံးဖြင့္ရက္ဆုိရင္လည္း တပတ္ကုိ ၂ ခါ ၃ ခါေလာက္ အျပင္က ဆုိင္မွာ ၀ယ္စားတတ္ျပီး အိမ္မွာလည္း မၾကာမၾကာ ခ်က္စားတတ္ေသးတာဆုိေတာ့ အေမေျပာတာလည္း မလြန္ဘူးေပါ့။


မုန္႔ဟင္းခါးဆုိရင္ ေျမာင္းျမေဒၚခ်ိဳ၊ တင္တင္ေအး၊ ေျမနီကုန္းက စိန္ဥ မုန္႔ဟင္းခါး၊ လမ္းေဘးက နာမည္မၾကီးတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါး၊ ရုံးနားက မုန္႔ဟင္းခါး စတဲ့ ဘယ္လိုဆုိင္မ်ိဳး မဆုိ စားလုိ႔ရပါတယ္။ မၾကိဳက္ဘူး ဆုိတာမရွိဘူး။ အခုထိလည္း ဟင္းခ်က္ရတာပ်င္းရင္ မုန္႔ဟင္းခါးျဖစ္ျဖစ္၊ အုန္းႏုိ႔ ေခါက္ဆြဲျဖစ္ျဖစ္ ၁ အုိး ခ်က္ထား လိုက္တယ္။ အဲဒီလုိ ခ်က္ထားျပီးရင္ စားခါနီးမွ ေခါက္ဆြဲ၊မုန္႔ဖတ္ ျပဳတ္ျပီး ရုံးသြားလည္း ထည့္သြားတယ္။ ျပန္လာလည္း ခပ္ျမန္ျမန္ ခူးခပ္ျပီး စားလိုက္တယ္။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ျပီး မကုန္မခ်င္းကုိ ေႏႊးစားေနေတာ့တာပဲ။ အဲဒီေလာက္ မုန္႔ဟင္းခါး ၾကိဳက္ပါတယ္။


*****


က်မ အမ်ိဳးသားက ေတာင္ငူဇာတိပါ။ သူနဲ႔ ရည္းစားျဖစ္ေတာ့ က်မ မုန္႔ဟင္းခါး ၾကိဳက္ပုံမ်ိဳးကုိ သူအေတာ္ေလး အံ့ၾသတယ္။ ဒါနဲ႔ က်မကုိ “ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးေရာ စားဖူးလား” လုိ႔ေမးပါတယ္။ က်မကလည္း ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး စားဖူးဖုိ႔ ေနေနသာသာရယ္ ေတာင္ငူေတာင္ မေရာက္ဖူးဘူးလုိ႔ေျပာလိုက္တယ္။ အဲဒီေတာ့ ေတာင္ငူသားက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးအေၾကာင္းကုိ ၾကြားလုံးထုတ္ေတာ့တာပဲ။ ေတာင္ငူေစ်းၾကီးထဲမွာရွိတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးက အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းေၾကာင္း၊ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးက မုန္႔ဟင္းခါးအဖတ္ ကုိ ဆီခ်က္ႏုိင္ႏုိင္ထည့္ျပီး အသုပ္လုိ စားလုိ႔ရေၾကာင္း၊ အသုပ္မၾကိဳက္ရင္ ဟင္းရည္က်ဲနဲ႔ ရုိးရုိးမုန္႔ဟင္းခါးလုိပဲ စားလုိ႔ရေၾကာင္း၊ အသုပ္စားတဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္အဆစ္ေပးေၾကာင္း ရွင္းျပေပးရင္း “ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး မစားရတာၾကာလွျပီ္” လုိ႔ ေျပာေတာ့ က်မ စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိတာေတာ့ အမွန္ပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ အဲဒီတုန္းက ကုိယ္ကလည္း မစားဖူးေတာ့ ဘာမွ မလုပ္ေပးႏုိင္ခဲ့ဘူး။


လြန္ခဲ့တဲ့ ၂ ႏွစ္ေပါ့။ မဂၤလာေဆာင္ျပီး ၆ လေက်ာ္ၾကာမွ ေတာင္ငူကုိ သြားလည္ျပီး ေဆြျပမ်ိဳးျပ ထြက္ခဲ့ရတယ္။ ဒါေတာင္ ေတာင္ငူမွာ ၂ ရက္ပဲ ေနလုိက္ရလုိ႔ ေနရာအစုံေတာင္ မေရာက္ခဲ့ရဘူး။ မွတ္မွတ္ရရ ေတာင္ငူကုိေရာက္ေတာ့ သူက မနက္အေစာၾကီး က်မကုိ ႏိႈးျပီး သူ႕ညီေလးရယ္ သူရယ္ က်မရယ္ ဆုိင္ကယ္ ၂ စီးနဲ႔ ေတာင္ငူေစ်းထဲက မုန္႔ဟင္းခါးဆုိင္မွာ မနက္စာသြားစားခဲ့ပါတယ္။ တကယ္ပဲ အဲဒီအန္တီၾကီးရဲ႕ မုန္႔ဟင္းခါးက စားေကာင္းလုိ႔ က်မတုိ႔ တစ္ေယာက္ကုိ ၂ပြဲဆီ စားတာေတာင္ ပါးစပ္က ထပ္ျပီး စားခ်င္ေနတုန္းပဲဲ။ ေတာင္ငူ မုန္႔ဟင္းခါးမွာ အေရးၾကီးတဲ့ ပစၥည္းက ဆန္ေလွာ္မႈန္႔န႔ဲ ငါးက အဓိကပဲလို႔ ထင္ပါတယ္။ အဲဒီဆန္ေလွာ္မႈန္႕ကုိ ဘယ္က ၀ယ္သလဲဆုိတာ မုန္႔ဟင္းခါးသည္ အန္တီၾကီးကုိ ေမးၾကည့္မိပါတယ္။ သူကပဲ ေစ်းထဲမွာ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၀ယ္ဖုိ႔ လမ္းညႊန္လိုက္တာမုိ႔ အျပန္မွာ ေတာင္ငူက ဆန္ေလွာ္မႈန္႕ေတြ ၀ယ္ျပီးျပန္လာခဲ့ဲၾကေသးတယ္။ ေတာင္ငူ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕က ရုိးရုိး မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားတဲ့ အမႈန္႕နဲ႔မတူပါဘူး။ မႈန္႕ေနေအာင္ အထပ္ထပ္ ၾကိတ္ထားပုံရတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားဖုိ႔အတြက္ဆုိရင္ ေတာင္ငူကထြက္တဲ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕က အသင့္ေတာ္ဆုံးနဲ႔ အေကာင္းဆုံးပါပဲဲ။ ရန္ကုန္ျပန္ေရာက္ေတာ့လည္း သူ႕ညီမေလးက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ေကၽြးရင္း က်မကုိပါ ခ်က္နည္း သင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ အခုထိလည္း ေတာင္ငူ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕ကုိ အျမဲ ေဆာင္ထားတာမုိ႔ တခါတေလ ဒီမွာ ပဲေတာင့္ရွည္သီး ရတဲ့အခ်ိန္ဆုိ ထုိင္းဆုိင္က ငါးခူ၀ယ္ျပီး သူ႕အတြက္ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး လုပ္ေကၽြးျဖစ္ပါတယ္။


*****


ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္ဖို႔ ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ ပဲသီး၊ နံနံပင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးခူ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၊ ျပီးေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔တြဲစားဖုိ႔ အေၾကာ္ပါရင္ ပုိစားေကာင္းပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ပဲေၾကာ္က ၀ယ္မရပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားျဖစ္ရင္ ပဲေၾကာ္နဲ႔ မစားရတာ မ်ားပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ခ်က္ဖုိ႔အတြက္ ပထမဆုံး ငါးခူကုိ ငံျပာရည္ နည္းနည္းထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ငါးခူမရလည္း ငါးက်ီးေပါ့။ ငါးက လတ္ဆတ္ရင္ ဟင္းရည္ ပုိခ်ိဳပါတယ္။ ငါးျပဳတ္ထားတုန္း ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။ ငါးႏူးျပီဆုိ အသားႏႊင္ထားပါတယ္။ တလက္စတည္း ငါးအရုိးေတြကုိပါ ေထာင္း၊ ထြက္လာတဲ့အရည္ကုိ ငါးျပဳတ္ရည္ထဲကုိ အရုိးမပါေအာင္ ဇကာနဲ႔စစ္ျပီး ေရာထည့္လိုက္တယ္။ ျပီးမွ အနံ႔ေမႊးေအာင္ စပါးလင္အရိုးေထာင္းထားတာ ထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ ငါးဆီသတ္ဖုိ႔အတြက္ကေတာ့ ဆီဆူရင္ ဆႏြင္းနည္းနည္းထည့္ျပီးမွ ၾကက္သြန္အျဖဴ၊ဂ်င္း၊ စပါးလင္ေထာင္းထားတာနဲ႔ ရုိးရုိးမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္သလုိပဲ ဆီသတ္ပါတယ္။ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ မသုံးပါဘူး။ ဟင္းရည္ဆူျပီဆုိ ငါးဆီသတ္ထားတာရယ္ ၾကက္သြန္နီ မ်ားမ်ားကုိ ပါးပါးလွီးထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ဆူေအာင္ တည္ထားလိုက္တာေပါ့။ ငွက္ေပ်ာအူရွိရင္လည္း ထည့္လို႔ရပါတယ္။ ဟင္းရည္ဆူျပီး အေပ့ါအငန္လိုသေလာက္ျမည္းျပီးရင္ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္က်ဲ ရပါျပီ။


ဟင္းရည္ျပီးတာနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲသီး၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီးကို လီွးျပီး ျပင္ထားပါတယ္။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕၊ ပဲေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ စတာေတြကုိလည္း အရံသင့္ျပင္ ထားပါတယ္။ အသုပ္ ၾကိဳက္တတ္တဲ့ သူအတြက္ မုန္႔ဖတ္ရယ္၊ ဆီခ်က္ခ်က္ထားတာရယ္၊ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ရယ္၊ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕၊ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ေနာက္ဆုံး နယ္လုိ႔ ေကာင္းယုံ မုန္႔ဟင္းရည္ ထည့္ျပီး နယ္ေပးပါတယ္။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္ရင္ သံပုရာရည္ညစ္ထည့္ေပါ့။ အေပါ့အငန္ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီ ဆုိရင္ ပဲေၾကာ္ထည့္ျပီး စားလုိ႔ရပါျပီ။ အသုပ္မၾကိဳက္တဲ့ သူေတြကေတာ့့ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၊ ဟင္းရည္က်ဲ မ်ားမ်ားဆမ္းျပီး ဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အခ်ဥ္ညစ္ျပီး စားလုိ႔ရပါတယ္။ ဒါကေတာ့ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္းပါ။ အိမ္မွာ ခ်က္စားျဖစ္ရင္ေတာ့ က်မက ၂ မ်ိဳးလုံး ၾကိဳက္တယ္။ သူကေတာ့ အသုပ္ကုိ မုန္႔ဟင္းရည္ေသာက္ျပီး စားတာကုိ ပုိသေဘာက်ပါတယ္။


တကယ္လုိ႔သာ ေတာင္ငူကုိ ေရာက္ျဖစ္ခဲ့မယ္ဆုိရင္ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးကုိ စားၾကည့္ဖုိ႔ တုိက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။ “ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ဘယ္လုိခ်က္? ” လုိ႔ ေမးထားတဲ့ ညီမေလး ခိုင္ဇာနဲ႔ ျပီးခဲ့တဲ့ “ေမွ်ာ္သာ ေမွ်ာ္သည္” ပုိ႔စ္မွာ comment ေရးသြားတဲ့ စာဖတ္သူတုိ႔ ဒီပုိ႔စ္ေလး ဖတ္ျပီး ေက်နပ္ၾကလိမ့္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္မိပါတယ္။


“ေတာင္ငူ သူ” ေရးေပးတဲ့ comment ေၾကာင့္ က်မပုိ႔စ္မွာ လိုေနတာေတြ ထည့္ျပင္လိုက္ပါတယ္။ ဆန္အက်က္မႈန္႕ကုိ ေတာင္ငူအေခၚက “ဆန္ေလွာ္မႈန္႔” လို႔ေခၚျပီး ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးက ဟင္းရည္အပ်စ္လည္း ရွိေသးေတာ့ အခုမုန္႔ဟင္းခါးကုိ “ဟင္းရည္က်ဲ”လုိ႔ေခၚပါတယ္။ အခုလို ျပင္ေပးတာ ေက်းဇူးပါ “ေတာင္ငူ သူ”.. :)








ၾသဂုတ္ ၂၄၊ ၂၀၀၈။

39 comments:

Anonymous said...

အား စားခ်င္လိုက္တာ၊ သားေရေတာက္ေတာက္က်ၿပီး ျပန္သြားပါတယ္၊ အမ ႏု-စံ နဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါး ႀကိဳက္တာျခင္းတူတယ္၊ ကြန္မန္႔ မေရးသြားေပမယ့္ အၿမဲေရာက္ပါတယ္ေနာ္၊ အခု ေတာ့ မေနႏိုုင္လို႔ ၀င္ေရးသြားတယ္၊

သတိရလွ်က္
ေလေျပ

Anonymous said...

အစ္မေရ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းကို ေသခ်ာမွတ္သြားတယ္။
ခ်က္စားေတာ့မယ္။
ညီမလည္း အသုတ္ကို ဟင္းရည္ေသာက္စားရတာ ပိုႀကိဳက္တယ္။
ဒါနဲ႔ အစ္မက ပန္းကန္(၂) ခုပဲ ျပင္ထားတာလား။ က်ေနာ္တို႔အတြက္ မပါသလိုႀကီး :P

ThuHninSee said...

တခါမွမစားဖူးဘူး။
စမ္းႀကည္႔အုံးမယ္။
ေက်းဇူးပဲ အစ္မ..

Anonymous said...

ေတာင္ငူကိုေတာ့ ေရာက္ဖူးတယ္ ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးေတာ့မစားဖူးဘူး “တို ့ဖူး”သုတ္လား ဟုိပဲ၀ါကို ၾကိတ္ထားတာေလ ျပီးေတာ့ မုန္ ့ကြ်ဲသဲ ေမႊသလိုေမႊျပီး ပါးပါးလွီး ျပီးသုတ္စားတာေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ဗ် အရမ္းၾကိဳက္ ေယာက္ဖကေတာင္ငူဇာတိဆိုေတာ့ သြားလည္တုန္းက သူတို ့အမ်ိဳးေတြ ခ်က္ေကြ်းတာ ေကာင္းမွေကာင္း စားခ်င္လိုက္တာ း) တကယ္ပဲ အခြင့္ရွိရင္ အစ္မခ်က္ေကြ်းတဲ့ ဂ်ပန္ဟင္းျဖစ္ျဖစ္ စားစရာတစ္ခုခု ဘာျဖစ္ျဖစ္ စားခ်င္လိုက္တာ လာတိုင္းသြာရည္က်လြန္းလို ့ :P

khaingzm said...

မႏုေရ ...
သိပ္မေက်နပ္ေသး၀ူးေနာ္.. ပံုပဲၾကည္႔ရျပီး တကယ္မစားရလို႔ .. :D .
..ေက်းဇူးပါအမေရ ..ဒီတပတ္ခ်က္စားလိုက္ဦးမယ္ .. ျပီးရင္ လာျပန္ၾကြားမယ္ေနာ္..:P

MoeYaNant said...

နုနုေရ...
မုန္႕ဟင္းခါးဆုိ နုနုလုိပဲ အရမ္းၾကိဳက္တာ။ ဆုိင္မေရြးဘူး အေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ၾကံဳသလုိစားတာ။ အမတုိ႕ တမိသားစုလုံး မုန္႔ဟင္းခါးဆုိ ဘယ္ခါမမုန္းပဲ။ ေတာင္ငူမုန္႕ဟင္းခါးက ရန္ကုန္ကဟာနဲ႕မတူဘူးကုိး။ စိတ္ပါတဲ႕အခါ ခ်က္စားၾကည္႕ဦးမယ္။ ခုေတာ႔ ပုံၾကည္႕ျပီး စားသြားျပီ :)

Anonymous said...

EkpHa&..awmifiludkvGrf;oGm;wmbJ..
awmifilrSm..rkefY[if;cg;tusJvdkYac:ygw,f..tJ'DtrSlefHudlawmYqefavSmfrSlefUvdkYac:ygw,f...
awmifilolqdkawmY...EkpHeJY &yfaqG &yfrsLd;awGNzpfaetkef;r,f..

Anonymous said...

...qefavSmfrSlefYu aygufaygufudktrSlef.vkyfxm;wmyg..

kay said...

နုစံေရ- ကိုယ့္ဘိုးေတာ္ လည္း..ေတာင္ငူ မုန္႕ဟင္းခါးပဲ။ ( အဲ..ေတာင္ငူသား ပဲ) း)
ေျပာေျပာေန တာေတာ့..ၾကားဖူးသား။ ကဲ - ေျပာေန ၾကာတယ္..နက္ဖန္ ခ်က္စား ေတာ့မယ္။ ဆန္မွဳန္႕ကေတာ့..ရိုးရိုးပဲ ရွိတယ္.. ပဲေတာင့္ရွည္ လည္း မရ ဘူး။ ဒါဆို...ေတာင္ငူ မျဖစ္ေတာင..ျဖဴးေလာက္..ေညာင္ေလးပင္ ေလာက္ေတာ့..ရ ပါျပီ ေနာ္။ း))

Anonymous said...

အစ္မ၊ လာစားသြားပါတယ္။ အရမ္းဗိုက္ဆာေနျပီၾကည့္ရင္းနဲ႕

May Moe said...

အမေရ က်မတို႕ သားအဖလဲ မုန္႕ဟင္းခါး ဆိုအရမ္းၾကိဳက္ ရန္ကုန္တျမိဳ႕ လုံး ပတ္စားေနတာပဲ။ ေတာင္ငူ မုန္႕ဟင္းခါးေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး။ စမ္းခ်က္ၾကည့္အုန္းမယ္။ ေက်းဇူးပါ ။ :D

Taungoo said...

အမႏုေရ
ေတာင္ငူဟင္းရည္က်ဲ ကို ရန္ကုန္သူအမက ဂ်ပန္ကေန ခ်က္ျပျပီး ႏိုင္ငံတကာကို မိတ္ဆက္ေပးတာ ေက်းဇူးပါဗ်ာ။ အမ အခုခ်က္ေကၽြးျပေတာ့ ေဟာ... စားခ်င္တဲ့သူေတြ ေပၚလာျပီ။ အကိုကေတာ့ အဝစားမွာ ေသခ်ာတယ္။ မစားဖူးတဲ့သူေတြေတာင္ ပံုျမင္ရံုနဲ႔ စားခ်င္လာရင္ ကၽြန္ေတာ္လို ေတာင္ငူသား အတြက္ေတာ့ ဆိုဖြယ္မရွိေတာ့ပါဘူး။ ေတာင္ငူက ပဲျခမ္းေၾကာ္က ပိုၾကြပ္တယ္။ မေပ်ာ့လြယ္ေတာ့ ဟင္းရည္ထဲ ထည့္ေသာက္ရင္ ေကာင္းတယ္။ ေနာက္ တို႔ဟူးေၾကာ္သုတ္ ဆိုတာရွိေသးတယ္ဗ်။ ေတာင္ငူကို တမင္တကာျဖစ္ျဖစ္ လမ္းၾကံဳလို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ေရာက္ခဲ့ရင္ ေတာင္ငူအစားအစာ ေကာင္းေကာင္းစားလို႔ရေအာင္ လမ္းညႊန္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ေမတၱာျဖင့္

khin oo may said...

want to eat

တန္ခူး said...

နုေရ… ျမန္မာ အစားအစာထဲမွာ မုန္ ့ဟင္းခါးကို အၾကိုက္ဆံုးဆိုေတာ့ ဖတ္ျပီးတာနဲ ့ခုေတာင္ အိမ္ျပန္ေျပးျပီး ခ်က္စားခ်င္စိတ္ ေပါက္သြားတယ္… တို ့ကလဲ မုန္ ့ဟင္းခါးဆို လမ္းေဘးက အထမ္းသည္ေတာင္္ ျမိန္ေရလ်က္ေရစားတာ… ႏုလိုပဲ.. နံနံပင္နဲ ့မွ… ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးက တို ့အမ်ိဳးသားတို ့ နယ္က မုန္ ့ဟင္းခါးနဲ ့အေတာ္ဆင္တယ္… ေညာင္ေလးပင္ဘက္ကေလ…ႏုက ဟင္းခ်က္ေကာင္းေတာ့ ပံုေလးေတြ ျမင္လိုက္တာနဲ ့သြားေရက်စရာ… ဒီအပတ္လုပ္စားဦးမယ္…ေက်းဇူးပါနုေရ…

ျမရြက္ေဝ said...

ေတာင္ငူမုန္႕ဟင္းခါး မစားဖူးဘူး။ ေနာက္မွစမ္းသပ္ၾကည့္ဦးမယ္။ ဗိုက္ဆာသြားျပီ ဂြီ... ဂြီ..။ :P
ညီမတို႕ဖက္မွာေတာ့ တပင္တိုင္မုန္႕ဟင္းခါး ရွိတယ္။ အိမ္ျပန္တိုင္း ေန႕တိုင္းစားတယ္။ သိပ္ၾကိဳက္။ :)

Anonymous said...

မ.. ေရ..
ေလးမ လဲ မုန္ ့ဟင္းခါးဆို တအားႀကိဳက္ .. ဘယ္ဆိုင္ကျဖစ္ျဖစ္ႀကိဳက္တယ္
ဗမာနံနံနဲ ့ပဲ စားတတ္တယ္..
ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးေတာ့ မစားဖူးဘူး..။
ေလးမရဲ့ ေကာင္းကင္ႀကီးက မုန္ ့ဟင္းခါးသိပ္မစားေတာ့ အိမ္မွာမခ်က္ျဖစ္ဘူး..။
ေလးမ တစ္ေယာက္ထဲ ဆိုင္မွာ ၾကိတ္တာမ်ားတယ္..။
ေတာင္ႀကီးသားကို လက္ဆက္ထားေတာ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲပဲ လုပ္ေနရတယ္..။

Anonymous said...

အားမယ္ဆိုရင္ေပါ့ ေတာေက်ာင္းဆရာဆီမွာ သီခ်င္းလာယူပါအစ္မေရ

Dr. Yi Yi Win said...

ေၾသာ္ေၾသာ္..ေရာက္တာေတာင္ေနာက္က်သြားၿပီ။ မုန္ ့ဟင္းခါးလည္းကုန္ေရာေပါ့။ နုစံရဲ့
ေမာင္ေတာ္က ေတာင္ငူကဆိုေတာ့ စာေတြေပေတြ ေရးတာ၀ါသနာပါမယ္ထင္တယ္ေနာ္။
တို ့လည္းမုန္ ့ဟင္းခါးဆိုႀကိဳက္မွႀကိဳက္။ ေတာင္ငူက ဒူးရင္းသီးလည္းႀကိဳက္တာပဲ။ တို ့
အိမ္က လူက ျဖဴးမွာ လုပ္ငန္းလုပ္ဖူးေတာ့ ခဏခဏေရာက္ဖူးတယ္..အဲဒီဖက္ေတြ။

khin oo may said...

good

လုလု said...

ႏုစံေရ ႕ ႕ ႕
မုန္႕ဟင္းခါး လာစားသြားတယ္ေနာ္ ႕ ႕႕ မုန္႕ဟင္းခါးဆုိရင္ အသံၾကားတာနဲ႕တင္ တံေတြးျမိဳခ်ေနရတဲ့ဘ၀
လာစားသြားျပီ ႕ ႕ ႕

တန္ခူး said...

ႏုေရ… မုန္ ့ဟင္းခါးေနာက္တပြဲလာစားရင္း ႏွ ုတ္ဆက္သြားတယ္ေနာ္

သက္ေဝ said...

အင္း.. စားသြားၾကတဲ့သူေတြ အေတာ္ေတာင္ မ်ားေနၿပီေနာ္..။ မက်န္ေလာက္ေတာ့ဘူးထင္ပါ့..။
မအားလြန္းလို ့ ဘာမွ မေရးျဖစ္၊ ဘယ္မွ မလည္ျဖစ္တာ ၾကာေနၿပီ။ ဒီေန ့ေတာ့ အခ်ိန္ေလး နဲနဲရတံုး...

ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္စားလို ့ရေအာင္ လြယ္လြယ္ကူကူ နည္းကေလး နဲနဲေျပာျပမယ္ေနာ္...။
ကုလားပဲကို တစ္ည ေရစိမ္ထား၊ ေနာက္ေန ့မနက္မွာ Tempura မႈန္ ့ (သို ့) Self Rasing Flour (သို ့) ယိုးဒယားမယ္ အမႈန္ ့ကို ေရနဲ ့ခပ္က်ဲက်ဲေလး ေဖ်ာ္..။ အဲဒါေလးနဲ ့ ပဲေရစိမ္နဲ ့ ေရာၿပီး ဒယ္အိုးျပားျပားထဲကို ဇြန္းခပ္လတ္လတ္နဲ ့ တစ္ဇြန္းခ်င္း ခပ္ထည့္ရင္း ေၾကာ္ၾကည့္ပါလား။ ျမန္မာျပည္က ပဲေၾကာ္ စစ္စစ္ေတြနဲ ့ ေတာ့ သိပ္မတူေပမယ့္ စားလို ့ေတာ့ ေကာင္းပါတယ္..။
သက္ေ၀ေတာ့ မုန္ ့ဟင္းခါးခ်က္တိုင္း၊ ရခိုင္မုန္ ့တီ ခ်က္တိုင္း ေၾကာ္ျဖစ္တယ္။ ဒီမွာေတာ့ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာ ပဲေၾကာ္ ၀ယ္လို ့ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္လဲ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ေၾကာ္ရတာ ပိုအားရလို ့...

ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္..

သက္ေ၀

တန္ခူး said...

လြြမ္းလို ့လာေငးသြားတယ္…

khaingzm said...

အမေရ .. ရန္ကုန္ျပန္မွာမို႔ .. ခ်က္နည္းကို ပရင္႔ထုတ္သြားတယ္ .. အိမ္ေရာက္မွ အေမ႔ကိုခ်က္ေပးဖို႔ ပူဆာရမယ္ .. ဟီဟီ..

Anonymous said...

အစ္မနုစံ...ေနေကာင္းလားး မေတြ ့တာၾကာလို ့ မုန္ ့ဟင္းခါးလာစားရင္ သတင္းလာေမးတာ အဆင္ေျပပါေစ ခ်စ္ကိုၾကီးေကာ ေနေကာင္းတယ္ဟုတ္ :)

ေဆာင္း said...

ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးက ရန္ကုန္ခ်က္နဲ ့တူတယ္။ ရန္ကုန္ခ်က္တာက ေျမပဲကို ထပ္ထဲ့တာဘဲ ကြာတာ။ က်မတုိ ့ေတာ့ အိမ္မွာဘဲ ဆန္ကို ေလွာ္ျပီး စက္ထဲ ထဲ့ၾကိတ္လုိက္တာဘဲ။ က်မတို ့ရန္ကုန္မွာက ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပဲသီးတို ့မထဲ့စားဘူး။ ငွက္ေပ်ာအူ၊ နံနံပင္ သံပုရာ ငရုတ္သီး၊ အုိးဘဲဥေခၚတဲ့ ၾကက္ဥ၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္နဲ ့ တျခားအေၾကာ္စံု၊ နဲ ့ အဓိက ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥေလးေတြ ထဲ့စားပါတယ္။ အခု ေရးရင္း နဲ ့စားခ်င္လာလို ့ လြယ္လြယ္ျပီးတဲ့ ေျမာင္းျမ ေဒၚခ်ိဳအထုတ္ကို ငါးေသတၱာငါးေလး ထပ္ထဲ့ျပီး ငါးဆုပ္လံုးေလးနဲ ့ ၾကက္သြန္ျဖဴျဖဴ ေမႊးေမႊးေလး နဲ ့စားဖို ့သြားခ်က္ လိုက္ေတာ့ မယ္

တန္ခူး said...

နုေရ… tagထားတယ္ဗ်ိဳ ့…

ThinkingHoney said...

အမေရ
မေရာက္တာႀကာျပီ း)

မုန္႔ဟင္းခါးကိုႀကည္႔ျပီး အားက်စြာ (စားခ်င္လို႔)၊ အားငယ္စြာ (မခ်က္တတ္လို႔)၊ စိတ္ေလွ်ာ႔စြာ (ခ်က္လဲေကာင္းမွာမဟုတ္လို႔) ျပန္သြားပါတယ္

ေတာင္ငူသားႀကီး ကံေကာင္းလိုက္တာေနာ္

Anonymous said...

ေျသာ္ ေမ့လို ့ ရန္ကုန္မုန္ ့ဟင္းခါးမွာ ေျမပဲေလွာ္ၾကိတ္ထဲ့တယ္ စပါးလင္ၾကိတ္ထဲ့ အရို္းေထာင္း ျပီး အရုိးလိုက္ထဲ့တာေရာ ကုလားပဲအမႈန္ ့ေရာ ထဲ့ပါတယ္။
ေဆာင္း

တန္ခူး said...

ဟင္… ေရးလဲေရးေသးဘူး…

ကလိုေစးထူး said...

မုန္႔ဟင္းခါး လာစားသြားတယ္ မႏုစံ...။

ကုိယ့္ဘေလာ့ဂ္က ဘယ္ပို႔စ္မွာပဲျဖစ္ျဖစ္ ကြန္မန္႔ေရးသြားရင္ သိေအာင္လို႔ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့ ေမးလ္ကို ေရာက္တဲ့နည္းကို သုံးၾကတယ္ေလ။ (သိၿပီးသားေတာင္ ျဖစ္ေနမလား မသိ)

ဘေလာ့ဂ္ကို ေလာ့အင္လုပ္...။ Setting>> Comments>>> Comments Notification Email မွာ မိမိပို႔ေစခ်င္တဲ့ အီးေမးလ္လိပ္စာ တခုခုကို ထည့္လိုက္ရုံပါပဲ။ အဲဒါဆိုရင္ ဟိုးးအစ အေဟာင္းေတြကို ကြန္မန္႔လာေရးလဲ ေမးလ္စစ္တဲ့အခါမွာ သိေနမယ္ထင္ပါတယ္။ သိၿပီးသားၾကီးကုိ ေျပာမိေနရင္ေတာ့ ခြင့္လႊတ္။ :D

ခင္မင္းေဇာ္ said...

ေတာင္ငူမုန္႕ဟင္းခါးေတာ့ လာၾကည့္သြားတယ္။ အမတို႕ ပုသိမ္မုန္႕ဟင္းခါးလဲ ေကာင္းတယ္ သိလား။ ဟိ လာႂကြားတာ။ ခ်က္နည္းကလဲ သိပ္မကြာဘူး။ ဆန္ေလွာ္မႈန္႕ နဲ႕ ပဲမႈန္႕ ၂ မ်ိဳးစလံုးဟင္းရည္ထဲ ထည့္တာပဲ ကြာမယ္။ ၿပီးရင္ မုန္႕ဟင္းခါးထဲ ပဲျပဳတ္ထည့္စားတတ္တယ္။ အီၾကာေကြး ထည့္စားတတ္ၾကတယ္။ ေနာက္ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ အျပင္ ေခါက္ဆြဲနဲ႕လဲ စားတယ္။ ရန္ကုန္ကလို စက္နဲ႕ ျဖတ္ထားတာမဟုတ္ပဲ လက္နဲ႕ညွပ္တဲ့ ေခါက္ဆြဲဖတ္ေပါ့။
စားလို႕ သိပ္ေကာင္းေပါ့။
အလုပ္နည္းနညး္ပါးလို႕ ဘေလာ့လည္ျဖစ္တာ... တခါတေလ ေရာက္ျဖစ္ေတာ့လဲ ေကာမန္႕ေရးဖို႕ အခ်ိန္မရျပန္ဘူး။ ေရာက္ဖတ္ျပန္ နဲ႕ေလ။
ခင္မင္စြာျဖင့္...

သက္ေဝ said...

ႏုစံေရ...
ကိုယ့္ ရဲ ့ အၾကိဳက္၊ ဆႏၵ၊ ခံယူခ်က္၊ ျဖစ္တည္မႈ ေလးေတြ ဘယ္မွာလဲ...။ မအားဘူးလားဟင္.. အလုပ္အရမ္းမ်ားေနလို ့လား...။
ေနလို ့ေရာေကာင္းရဲ ့လား...။
မေတြ ့တာၾကာၿပီကြယ္...။
လြမ္းတယ္...။

Moe Cho Thinn said...

ဒီဆိုင္က မုန္႔ဟင္းခါး သိပ္ေကာင္းတယ္ထင္တယ္။ လူေတြ ႀကိတ္ႀကိတ္တိုးပါပဲလား။
ညီမေလးေရ..အမဖို႔ က်န္ေသးလား။

nu-san said...

ေလေျပ>> ေလေျပေလး မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တာ တူတယ္ဆုိလုိ႔ ၀မ္းသာတယ္။ အျမဲေရာက္ျဖစ္တယ္ဆုိလုိ႔လည္း ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္.. အဲ.. သြားရည္ေတြေတာ့ သုတ္လုိက္ဦးေနာ္ ညီမေလး.. :D

မဇနိ>> ေသေသခ်ာခ်ာမွတ္ျပီး ကုိဇနိကုိခ်က္ေကၽြးလိုက္ေနာ္.. ညီမေလးတုိ႔အတြက္ ျပင္ထားတယ္။ ေသခ်ာၾကည့္မွ ျမင္ရတာ.. မယုံရင္အေပၚပုံကုိၾကည့္ပါလား အမ်ားၾကီးထည့္ခ်က္ထားတယ္။ ျပင္ထားတဲ့ပုံက နမူနာပါ မဇနိရ.. :D

သုႏွင္းဆီ>> မြန္ေရ.. စမ္းခ်က္ၾကည့္ေနာ္။ ဆန္မႈန္႔ကုိေတာ့ သတိထားမြန္ေရ.. ရုိးရုိးဆန္မႈန္႔နဲ႔ဆုိ စားရတာ ၾကမ္းတယ္။

ေမာင္မ်ိဳး>> ေအး..ဟုတ္တယ္ ေမာင္မ်ိဳးေရ.. အဲဒါ တုိဖူးသုတ္။ ေျပာရင္းနဲ႕စားခ်င္လာျပီ။ မစားရတာ ၾကာျပီဟ။ အမကလည္း ခ်က္ေကၽြးခ်င္ပါတယ္ေနာ္.. ကုိယ့္ေမာင္ေလးေတြကုိ..။ ခဏခဏ လာၾကည့္ရတာ ေက်းဇူးပါ ေမာင္မ်ိဳးေရ.. အမ ေနေကာင္းပါတယ္။ အလုပ္မ်ားေနလုိ႔ပါ။ ခ်စ္ကုိၾကီးလည္း ေနေကာင္းပါ့ရွင္.. :)

ခုိင္ဇာ>> ညီမေလး ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္။ အေမ့ကုိ ခ်က္ခုိင္းမွာဆုိ စားေကာင္းမွာပဲ.. ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည့္ရင္ တျခားဆန္မႈန္႔ထည့္ရင္ စားရတာ ၾကမ္းတယ္။ စားမေကာင္းဘူး ညီမေလး ေတာင္ငူက ဆန္မႈန္႕က မုန္႔ညက္ေနေအာင္ လုပ္ထားတာဆုိေတာ့ အမႈန္႔န႔ဲနယ္လုိက္ရင္ ပဲမႈန္႔ထည့္လုိက္သလုိပဲ.. စီးစီးေလးျဖစ္ေနတာေပါ့။ ရန္ကုန္ျပန္မယ္ဆုိေတာ့ မုန္႔ေတြ အမ်ားၾကီးစားလာခဲ့ေနာ္.. :)

အလင္းညီ>> အမေရ.. အမလည္း မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တာ သိတယ္။ ၀ါ၀ါေရာပဲ။ ရုံးမွာ ေန႔လည္ဘက္မုန္႔ဟင္းခါး ထြက္ထြက္စားၾကတာ သတိရတယ္မေရ.. အဲဒီဆုိင္ေလးကုိ သတိရေနေသးေတာ့တယ္။ ဘာမွသာ မဟုတ္တယ္ စားေကာင္းတယ္ေနာ္.အမ။ ငွက္ေပ်ာအူဖတ္မ်ားမ်ားဆုိရင္ ေစ်းဆုိင္ကလူေတြ အမ်ားၾကီးကုိ ထည့္ေပးတာ.. :)

ေတာင္ငူသူ>> ေက်းဇူးပါ ေတာင္ငူသူေရ.. အမလည္း စာထဲမွာျပင္လိုက္ပါျပီေနာ္။ လာလည္တာလည္းေက်းဇူးပါ။ အင္း အမ်ိဳးသားက ေတာင္ငူ မင္းၾကီးညိဳလမ္းမွာေနပါတယ္။ ဟုတ္တယ္ေနာ္.. သိရင္ သိေနမွာ.. :)

မေက>> အမ အမ်ိဳးသားလည္း ေတာင္ငူကပဲလား။ မ ေရ.. ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္ခါးထဲ ထည့္တဲ့ဆန္မႈန္႕က ရုိးရုိးဆန္မႈန္႔လုိ မဟုတ္ဘူး မ။ မႈန္႔ညက္ေနတာပဲ။ က်ေနာ္လည္း တခါ ေမႊးဆန္မႈန္႔နဲ႔ အစားထုိးျပီး လုပ္စားၾကည့္တာ စားရတာ ၾကမ္းရွရွနဲ႔ စားမေကာင္းဘူး အမ။ အဲဒါေၾကာင့္ ဆန္မႈန္႕ကိုေတာ့ ေတာင္ငူပဲ ျပန္ျပန္မွာရတယ္..

ရွင္မင္း>> ရွင္မင္းေရ.. လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ ညီမေရ.. ညီမေလးဆီလည္း ခဏခဏေရာက္ျပီး သြားရည္က်ေနက်ပါ။ :)

ေမမုိး>> ညီမေလးတုိ႔ သားအဖလည္း မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တယ္လား။ အၾကိဳက္ခ်င္းတူေနျပီေနာ္.. :)

ကုိေတာင္ငူ>> ဟုတ္ပါ့ ကုိေတာင္ငူေရ.. အမလည္း ေတာင္ငူက မုန္႔ဟင္းခါးကုိ တခါစားဖူးျပီး ၾကိဳက္သြားတာမုိ႔ ကုိယ့္ဘာသာကုိယ္ခ်က္စားျဖစ္တာ။ ေတာင္ငူက ပဲေၾကာ္ဆုိလည္း အရမ္းစားေကာင္းတယ္ေနာ္.. အမလည္း တုိ႔ဖူးေၾကာ္သုတ္ဆုိတာ မစားဖူးေသးဘူး။ ေတာင္ငူကုိျပန္လည္ျဖစ္ရင္ သြားစားဦးမယ္.. :)

မခင္ဦးေမ>> မေရ.. တကယ္စားခ်င္လား.. ပါဆယ္ပုိ႔လိုက္မယ္ေနာ္.. :D

မတန္ခူး>> မတန္ခူးေရ.. မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တာခ်င္းတူတယ္ေနာ္.. ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္ၾကတယ္.. ေနရာေပၚမူတည္ျပီးသာ ကြဲသြားၾကတာေနာ္.. စားဖူးမိသေလာက္က ဧရာ၀တီဘက္ကဆုိ ေျမာင္းျမ၊ ပုသိမ္ မုန္႔ဟင္းခါးက ငါးမ်ားမ်ား ငရုတ္ေကာင္းႏုိင္ႏုိင္ေလးလည္း ၾကိဳက္တယ္.. ရန္ကုန္က အုန္းႏုိ႔ထည့္ခ်က္တဲ့ တင္တင္ေအး မုန္႔ဟင္းခါးလိုမ်ိဳးလည္း စားႏုိင္တယ္.. ရုိးရုိး ငါးဆီသတ္ျပီး ခ်က္တဲ့ ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးလည္း ၾကိဳက္တယ္.. အခုေနာက္တမ်ိဳးက ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးေပါ့.. အခုထိေတာ့ အဲဒီေလာက္ပဲ စားဖူးေသးတယ္ မေရ.. ေညာင္ေလးပင္မုန္႔ဟင္းခါးေတာ့ ၾကံဳရင္ စားၾကည့္မယ္ေနာ္.. မေရ.. ခဏခဏ လာလည္လုိ႔ ေက်းဇူးပါ.. :)

ျမရြက္ေ၀>> ညီမေလးေရ.. အမေတာ့ တပင္တုိင္မုန္႔ဟင္းခါး မစားဖူးေသးဘူး.. မွတ္ထားရမယ္.. စားရမယ့္ စာရင္းေတြကုိ ေနာက္ၾကံဳရင္ေတာ့ စားၾကည့္ရမယ္.. :)

ေလးမ>> ေလးမရဲ႕ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ လုပ္နည္းေလး ေ၀ေပးပါဦး .. အမက မုန္႔ဟင္းခါးလည္း ၾကိဳက္တယ္.. အခုေနာက္ပုိင္းဆုိ ရွမ္းေခါက္ဆြဲပါ ၾကိဳက္လာတယ္.. :P

ေတာေက်ာင္းဆရာေရ>> အမ သီခ်င္းေတြ သြားၾကည့္လိုက္ေသးတယ္.. download မလုပ္ရေသးဘူး.. ေနာက္မွ ေအးေအးေဆးေဆး နားေထာင္ျပီး download လုပ္ယူပါ့မယ္ေနာ္..

မယု၀ရီ>> မေရ.. အမလည္း မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္တယ္လား။ အိမ္က ေတာင္ငူသားကေတာ့ စာေရးတာ ၀ါသနာ ပါပုံမရဘူး မေရ.. အမကမွ ခဏခဏ ေရာက္ျဖစ္ေသးတယ္၊ က်ေနာ္ဆုိေလ ေတာင္ငူကုိ တခါပဲ အလည္ေရာက္ဖူးတယ္.. :D

လုလု>> မလုလာစားသြားတယ္ဆုိလုိ႔ ၀မ္းသာတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးကုိေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ မလုေရ.. ဘယ္လုိပဲ စားရ စားရ စားခ်င္တယ္.. မလုေရးထားတဲ့ ေရစိမ္မုန္႔ဟင္းခါးလည္း စားခ်င္တာပဲ.. :)

မသက္ေ၀>> မေရ.. အလုပ္မ်ားလုိ႔ မလည္ျဖစ္တာကုိ နားလည္ပါတယ္။ မသက္ေ၀ေျပာသလုိ ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္စားၾကည့္လိုက္ေသးတယ္။ အမ်ိဳးသားကေတာ့ စားေကာင္းတယ္ေျပာတယ္။ အလြယ္ေလး ေၾကာ္စားလုိ႔ရလုိ႔ နည္းေလးေပးလုိ႔ ေက်းဇူးပါ အမေရ.. :) ေနာက္မွ ဓာတ္ပုံရုိက္ျပီး တင္ဦးမယ္... မေရ.. ေနေကာင္းတယ္။ အလုပ္မ်ားလုိ႔။ Blog ေရးတာ ခဏနားထားတာပါ။ :D

ေဆာင္း>> ေဆာင္းေရ.. လာလည္တာ ေက်းဇူးေနာ္.. ေနာင္လည္း အားရင္လာလည္ေနာ္.. ေဆာင္းေျပာသလုိပဲ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါးက ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ ဆင္တယ္။ ေဆာင္းေျပာထားတာနဲ႔တင္ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္.. ဒီမွာက ငွက္ေပ်ာအူ တုိ႔ ငါးဖယ္တုိ႔ ၀ယ္မရဘူး ညီမေလးေရ.. အမလည္း ဒီမွာ ခ်က္စားျဖစ္ရင္ ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးလိုမ်ိဳး ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ကုိ ငါးေသတၱာ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္စားျဖစ္တယ္.. အဟိ.. စားခ်င္လာျပီ။ :)

Honey >> ရပါတယ္ ဟန္နီေရ.. ေတာင္ငူသားၾကီး ကံေကာင္းတယ္တဲ့လား။ ဟန္နီခ်က္ရင္လည္း ေကာင္းမွာပါ ညီမေလးရဲ႕.. စိတ္မပ်က္ပါနဲ႔။ အားလည္း မငယ္ပါနဲ႔။

ကုိကလုိေစးထူး>> အဟီး.. ကုိေစးထူးေရ.. လာလည္တာေက်းဇူး။ Comment ေရးသြားရင္ ေမးလ္ထဲကုိ ထည့္ဖုိ႔ Setting ေပးထားရင္ ရတာဆုိတာ အရင္ကမသိဘူး။ အခုမွ သိတာ။ အရင္ကေတာ့ တကယ္ကုိ စာေရးယုံသက္သက္ပဲဆုိေတာ့ တျခားဟာေတြ ေလွ်ာက္မလုပ္ျဖစ္တာ။ ပ်င္းတာလည္းပါတယ္။ ေရးလက္စ Blog ေလး ပ်က္သြားမွာစုိးတာလည္းပါေတာ့ က်ေနာ့ Blog က ဒုံရင္းက ဒုံရင္းျဖစ္ေနတာသာၾကည့္။ အထင္မၾကီးပါနဲ႔ အကုိေစးထူးေရ.. တကယ္မသိတာပါ။ :)

မခင္မင္းေဇာ္>> မရဲ႕ ပုသိမ္မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္လည္း စားခ်င္လိုက္တာ။ တေနရာနဲ႔ တေနရာ မုန္႔ဟင္းခါးကုိ ပုံစံမ်ိဳးစုံစားၾကတယ္ေနာ္။ အခုလုိ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ေရးလိုက္ေတာ့မွ တျခားမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း ေတြ အတူတြဲစားတတ္တဲ့အစာေလးေတြ သိလိုက္ရတယ္။ မအားလုိ႔ Comment မေရးတာ ကိစၥမရွိပါဘူး အမရယ္။ လာလည္တယ္ဆုိရင္ပဲ ၀မ္းသာလွပါျပီ။ အမတုိ႔ လာလည္တာ တကယ္ကုိ စာေရးရတာ အားရွိပါတယ္။ :)

မမုိးခ်ိဳသင္း>> အမစားမယ္ဆုိ က်န္ပါေသးတယ္ မရ။ အမ ဘယ္လုိစားမလဲ။ ပဲေၾကာ္ေတာ့ မရွိဘူး။ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္မလား။ အခုသုပ္လိုက္မယ္ေနာ္.. :D
အမတုိ႔ မမခင္မင္းေဇာ္တုိ႔ က်ေနာ့္ Blog ကုိ လာလည္တာ အရမး္၀မ္းသာတာပဲ။ တကူးတက လာလည္တဲ့ အမေတြကုိ ေက်းဇူးပါေနာ္။

Anonymous said...

ေတာင္ငူသားက မုန္႕ဟင္းခါးပဲ ၾကြားတာလား။ ေတာင္ငူ ထန္းရည္ေကာင္းေၾကာင္းေကာ မၾကြားဘူး လား။

Anonymous said...

လြန္ခဲ့တဲ့ အႏွစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္က ေတာင္ငူကိုေရာက္ေတာ့ ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါး စားျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီတုန္းကေတာ့ ၾကြတ္ၾကၽႊတ္အိပ္ေတြ ေခတ္မစားေသးေတာ့ ဘာဝယ္ဝယ္ ဖက္ေတြနဲ ့ထုတ္ေပးၾကပါတယ္။ အမ်ားစုကေတာ့ အင္ဖက္ေတြလို ့တင္တယ္။
မွတ္မိသေလာက္ ေျပာရရင္ ေတာင္ငူမုန့္ဟင္းခါးဆိုတာ မုန္းဟင္းခါးအသုတ္ပါပဲ။ ေနာက္ထူးျခားတာက အဲဒီဆိုင္ ေတာင္ငူမုန္ ့ဟင္းခါးအသုတ္ကို "လံုး" ေပးပါတယ္။

Anonymous said...

ေတာင္ငူသား ျဖစ္ၿပီးေတာင္ငူ မုန္႔ဟင္းခါး မစားဖူးတာ ညံ့လုိက္တာေနာ္ ငါ့နဲ႕လည္း သြားစားဦးမယ္

Unknown said...

အစ္မေရ... ေက်းဇူးပါပဲဗ်ာ... ပံုေလးေတြၾကိဳက္လုိ႔ ယူသြားလုိက္မယ္ေနာ္အစ္မ. ကြ်န္ေတာ္တုိ႔ face book မွာ သံုးခ်င္လုိ႔ပါ. ခြင့္ျပဳမယ္လို႔ ထင္ပါတယ္. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ခင္ဗ်ာ.